hou t was bellen hou t was opnemen camera camera opnemen mat RHC Groninger Archieven foto's montage tapedeck gava rtv noord opname depot

Over Hou t was

Het project Hou t was werkt met een poule van freelance cameramensen, programmamakers en editors (die de interviews monteren voor internet en televisie). Zij werken samen met een consulent van het Huis van de Groninger Cultuur, een medewerker van het GAVA en de directie van de Groninger Archieven. Deze redactie verzorgt alle werkzaamheden: het opstellen van draaiboeken, opnames, montage, redactie, graphics, onderzoek, selectie av-materiaal, archivering etc. De collectie van het GAVA (Gronings Audio Visueel Archief) en de Groninger Archieven worden ingezet bij de televisiemontages en ondersteunen de interviews. De studio van het GAVA wordt gebruikt voor de technische werkzaamheden. De redactie wordt ondersteund door vrijwillige medewerkers De vrijwilligers zetten hun historische kennis in en leggen contacten met mensen die geÎnterviewd kunnen worden. Hierdoor kan het project zelfstandig functioneren. De redactie werkt vanuit het gebouw van de Groninger Archieven.

De inhoud van de interviews kenmerkt zich door:
- Geografische spreiding
- Thematisch diversiteit
- Unieke informatie, die niet via andere bronnen kan worden verworven

De interviews worden uitgevoerd door de programmamakers die primair zijn gevraagd vanwege hun kennis en vaardigheid op dit gebied.